Kirkonvarkaus

Kirkonvarkaus

Aina omaksi haluttu

Kirkonvarkauden asuinalue Saimaansivulle rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan asuntomessualue, jonne rakentamaan pääsee huhtikuussa 2016 ja joka on valmis vuoden 2017 asuntomessuihin mennessä. Asuntomessualueen ulkopuoliset tontit ovat myynnissä parhaillaan ja niille pääsee rakentamaan syksyllä 2017.

Lisätietoja kaikista messualueella ja messualueen ulkopuolella sijaitsevista kaupungin vapaista tonteista voi jatkossa tiedustella virastotalon mittaus- ja kiinteistöt – yksiköstä Päivi Rahikaiselta, puh. 044 794 2539, paivi.i.rahikainen@mikkeli.fi.

Mikkelin kaupungin keskeinen tavoite on luoda uusi houkutteleva asuinalue, joka muodostuu tiiviiksi osaksi nykyistä kaupunkirakennetta ja samalla eurooppalaiseksi edelläkävijäksi tulevaisuuden asuinalueesta.

Asuntomessujen rakentamisen aikaiset teemat olivat:

KAIKKI KUNNOSSA

Ihminen on kokonaisuus, jonka osien on oltava kunnossa jotta tunnemme olomme terveeksi. Valinnat asumisessa vaikuttavat henkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiimme. Mikkelin asuntomessuille etsitään rakentajien ratkaisuja, joilla tuetaan edellä mainittuja osa-alueita.

UUSIUTUMINEN

Asuntomessualue sijoittuu Savon synnyinseudulle. Kirkonvarkauden historia ulottuu kivikautisesta asutuksesta nykypäivään. Alue uusiutuu ja rakentaminen sen mukana. Haemme innovatiivisia ratkaisuja, joilla hyödynnetään uusiutuvia materiaaleja, energiamuotoja, luonnonympäristön säilymistä tai jotka tukevat ihmisen uusiutumista eli lepoa.

SAIMAA, JÄRVI, VESI

Saimaan rannalla asuessa ei voi välttyä upeista maisemista. Toivomme rakentajilta luovaa otetta teeman esiintuomisessa. Esimerkkeinä teeman soveltamisesta voivat olla sisustuselementit, vettä säästävät ratkaisut, pihasuunnittelu tai maiseman hyödyntäminen rakennusten sijoittelussa.

KUSTANNUSTEHOKKUUS

Rakentajat voivat halutessaan panostaa kustannustehokkuuteen rakentamisen tai rakennuksen elinkaarikustannusten suhteen. Haemme erityisesti korttelille 15 eli Onni-kortteliin ratkaisuja jotka tukevat kustannustehokkuuden toteutumista.

Unelmien asuinpaikka.
Ennen ja nyt.

Mikkelin Kirkonvarkauden alueella on ollut esihistoriallista asutusta jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Alueen historia ulottuu kivi- ja rautakautisesta asutuksesta kuninkaankartanoihin ja ratsutiloihin, kehittyen nykypäivän moderniksi asuinalueeksi nykypäivän asukkaalle.  Oman elämän rakentamisen ja jatkuvuuden kannalta on alueella optimaaliset olosuhteet, kiitos Saimaan ja sen antimien sekä ympäröivän luonnon.

Nyt Kirkonvarkauden alueelle on kaavoitettu tontteja tämän päivän perheille, jotka haluavat luonnonläheistä asumista palvelujen läheltä.

Oma asuinpaikka Saimaan rannalta tai rantamaisemista on harvinaisuus, joka nyt on tarjolla.

Modernia suunnittelua, asumisen ja viihtyisyyden ehdoilla.

Kirkonvarkauden kantavana ideana on asuinalueen sovittaminen luonnonympäristöön. Alueen vahvuudet, järvimaisema ja kauniit mäntymetsää kasvavat rinteet, halutaan säilyttää ja rakentaminen toteuttaa alkuperäistä luontoa ja alueen arvoja kunnioittaen.

Uutta rakentamista edustavat monipuoliset ja luontoa kunnioittavat ulkoilu- ja virkistysreitit, lukuisat leikkipaikat, virkistysalueet ja ulkokuntosali.

Monipuolisuus - jokaiselle perheelle omanlaisensa koti

Kirkonvarkauden asuinalueen monimuotoisuus toteutuu erityyppisinä tonttivaihtoehtoina erilaisiin tarpeisiin. Ranta- ja rinnetonttien lisäksi alueella on kukkulatontteja ja kalastajakylä laitureineen.

Ranta- ja rinnetonttien näkyessä kauas maisemaan suositaan tonteilla runsasta puustoa ja muuta luonnonympäristöä, jolloin saadaan puistomainen vaikutelma.
Kukkulatonteille on osoitettu yhtiömuotoista rakentamista. Rakennukset sijoitetaan kukkuloiden laelle ja ylärinteeseen. Rinteiden jyrkimmät osat jätetään luonnontilaisiksi. Tarkoitus on korostaa kukkulan korkeutta.

INFO
Etäisyys keskustaan: 3 km
Lähin päiväkoti: 1,2 km
Lähin kauppa: 2 km
Lähin koulu: Moision koulu 1,4 km
Lähin kirjasto: 3 km
Terveyskeskus: Pankalampi, noin 4 km
Neuvola: Lähemäki, noin 5 km
Liikuntamahdollisuudet: Urheilukenttä, 1,4 km
Kuntorata Karjalammin ympäri, Ulkokuntoiluvälineet puistossa, Hiihtolatu Annilanselkä, Tornimäen laskettelukeskus 4 km, Frisbeegolfrata 0,6 km, Annila Golf 1,2 km

AIKATAULU
Asuntomessualue:
Kaavoitus: valmis
Tontteja: 34 kpl,
joista 30 kpl rakennettuna 1.7.2017


Asuntomessualueen
ulkopuoliset tontit

+ 6 asuntomessualueen
vapaata tonttia
:
Kaavoitus: Asemakaava lainvoimainen
Tontteja suunniteltu: 77 kpl
18 tonttia myynnissä: keväästä 2017 alkaen
Rakentamaan pääsee: syksyllä 2017

Aikataulutus on alustava ja saattaa muuttua kaavoituksen edetessä.

Houkuttelevinta Kirkonvarkauden alueessa on